Gruppaktiviteter konferens

Konferens där nytta möter nöje

Helt avgörande för att vi människor ska nå vår fulla potential är fysisk aktivitet. Hos oss har du alltid nära till aktiviteter för både kropp och själ. För att möta dina olika behov finns många olika saker att välja mellan. För en välmående hjärna är grunden för att fungera och prestera på topp.

5-kamp

Svetsa samman gruppen i en spännande 5-kamp. Vi hjälper till att hitta tävlingsmoment som passar din grupp.

Cykelutflykt

Här kombineras fysisk aktivitet med naturupplevelse. Välj en längre eller kortare tur där vi hjälper till med allt från cykelhyra till picknickkorg och nedladdning av vägbeskrivning till cykelturer, både lättare och mer krävande.

Vandring

Vandra genom Trollskogen. Vi ordnar vägbeskrivning picknickkorg och guide om så önskas.

Konst/hantverksrunda

För de konstintresserade lämnar vi gärna tips på konstnärer inom flera olika kategorier som verkar på norra Öland.

Båtutflykt till Blå Jungfrun

Under högsäsong erbjuds båttur från Byxelkrok till Blå Jungfrun.
På ön saknas bebyggelse förutom vakt/guidestuga och torrdass vid öns tre angöringsplatser och ett besök på ön förutsätter en matsäck med mycket vatten och bra promenadskor. Det finns även möjlighet för övernattning under vindskydd.

Blå Jungfruns är 65 hektar och är en skyddad nationalpark. Ön domineras av urberg, granit, men här finns också yngre bergarter som intresserat forskare. Öns runda profil och mjukt skulpterade hällar är formade av inlandsisen. Under istiden bildades också öns många jättegrytor.

Sedan urminnes tider har det funnits massor med historier och sägner om denna unika ö. Mest kända är väl sägnen om Blåkulla och att häxorna besöker ön vid påsk. Men nästan lika känt är också ”att den som tar med sig någon av öns vackra stenar bringas av olycka”! Läs mer om Blå Jungfrun.